Lovačko udruženje "Gornja Resava" Despotovac

U susret jubileju: KAD SE LOV NE MERI GODINAMA


Jedan od najstarijih lovaca „Gornje Resave“ iz Despotovca, Dragiša Pavlović Ignjo (1934.), uskoro će obeležiti šezdeset godina lova. Sve je započelo velikom ljubavlju za lepotama prirode, bogatstvom divljači i uspešnim lovovima, i prvim odstrelom vuka, što mu je tih davnih sedamdesetih godina prošlog veka, donelo i udruženjsku nagradu – tadašnjih 70.000 dinara (cena jedne dobre krave).

Smenjivalo se rukovodstvo, propisi, zakoni i ljudi, a Ignjo, nije odustajao od lova, pa i onda kada je radio u Francuskoj, vraćao se kući i koristio odmor u vreme lovnih dana.

Danas, kao počasni član despotovačkog udruženja zavređuje pažnju, jer su njegovi saveti uvek dobrodošli mlađim lovcima. Uvek je imao dobre pratioce u lovu, posebno u zlatovskom kraju, gde bez posavaca, balkanaca i terijera nema ni dobrog lova.

Jedan je i od mnogih donatora nastojeći da pomogne lovcima u izgradnji lovno-tehničkih objekata i lovačkih domova kakav se gradi u Zlatovu.

Njegovo lovačko iskustvo rado prenosi mlađim lovcima te je uvek rado viđen i cenjen u lovištima ovog gornjoresavskog kraja.

Mirko Radosavljević