Lovačko udruženje "Gornja Resava" Despotovac

LOVCI PRONAŠLI NESTALI PAR NA BELJANICI


Mladi par koji se u subotu izgubio na Beljanici pronađen u nedelju uveče. Njih je pronašao lovac Bojan Milovanović, član Lovačkog udruženja „Gornja Resava“ iz Despotovca, zajedno sa suprugom Majom i kolegom Milanom Jovanovićem.

Momak i devojka su nakon kvara na automobilu ostali na delu planine na kom nema signala za mobilni telefon. Njih dovoje su pronašli brvnaru u kojoj su prenoćili, a kako su porodica i prijatelji poslednji put sa njima imali kontakt u subotu popodne, vec u nedelju ujutru su lovci iz ovog dela Srbije, zajedno sa pripadnicima MUP-a i Gorskom službom za spasavanje tragali za nestalim licima.

Pored lovaca iz LU „Gornja Resava“, uključeni su bili i lovci iz Lovačkog udruženja „Beljanica“ Resavica. Najvažnije je to da su momak i devojka u dobrom stanju i da su sa svojim porodicama.

Lovci su kao i uvek dokazali da niko ne poznaje teren bolje od ljudi koji u njemu love, da su neophodna karika kada su ovakve okolnosti u pitanju i da je ono što ih pre svega karakteriše ogromna solidarnost i veliko srce.

Lovački savez Srbije se zahvaljuje udruženjima koja su učestvovala u potrazi i svim lovcima koji su uvek spremni da priskoče u pomoć.

 

Izvor: LSS